Skimmel i hjem

Hvad du skal gøre når der er skimmelsvamp i hjemmet?

D.A.S Team er en professionel murervirksomhed med mange års erfaring i branchen. Vi har specialiseret os i en bred vifte af mureropgaver, der spænder fra mindre reparationer til større byggeprojekter. 

Beskyt dig selv

Når du opdager udbrud af skimmelsvamp, er det vigtigt at du tager stilling til om du behøver at beskytte dig selv.

Når du begynder vurderings processen inden du skal ringe til os eller rensningsprocessen, inden du går i gang, er det vigtigt at tage de nødvendige forholdsregler for at beskytte dig selv.

Dette kan inkludere at iføre sig en N-95 maske, gummi- eller latexhandsker og beskyttelsesbriller, for at beskytte øjnene.

Identificer og vurder omfanget

Ud over at finde skimmelsvampen skal du vurdere, hvor omfattende problemet er. En overfladisk skimmelsvamp, der dækker et lille område, kan ofte behandles selv, mens større eller mere komplekse problemer kræver professionel indgriben. 

Brug en målestok eller et målebånd for at vurdere det berørte område i kvadratmeter. Dette vil hjælpe med at bestemme, om du kan klare det selv eller skal søge professionel hjælp.

Få professionel hjælp til større udbrud

Hvis skimmelsvampen er omfattende, dækker mere end 1 m2 eller i et vanskeligt tilgængeligt område (som inde i væggene eller loftet), kan det være nødvendigt med professionel bistand.

Vi har det nødvendige udstyr og erfaring til at udføre en sikker og effektiv fjernelse. Vi har midlerne ikke blot til at fjerne, men også til at forebygge og 

Hvad gør vi når vi kommer ud?

Isolerer området

Det første vi gør er at begrænse og modkæmpe yderligere spredning. Dette vil forhindre sporer i at blive i luften og sprede sig til andre dele af lejligheden eller huset. 

Vi vurderer hvilke rum der kan være yderligere i fare for infestering og lukker af for luftstrøm, så godt som muligt til yderligere rum.

Hvad er sporer?

Sporer er mikroskopiske reproduktive enheder, der dannes af skimmelsvampe og andre svampe. De tjener det samme formål som frø i planter, hvilket er at fremme reproduktion og spredning af svampen. 

Når miljøforholdene er gunstige, såsom tilstedeværelsen af fugt og en passende fødekilde så som de partikler der befinder sig i fugt og på vægge, vil sporerne spire og begynde at danne en ny koloni af skimmelsvamp, der spreder sig hurtigt.

Rensning og fjernelse

Vi renser og fjerne skimmelsvamp med professionelle midler, der ikke blot fjerner, men forebygger og har en langt større sandsynlighed for at redde overflader.

Nogle gange står møbler og vægge ikke til redde. Her hjælper vi også gerne med at bortskaffe og renovere, som entreprenør med bred erfaring.

Rengøring af luften

Sporer i luften er skimmelsvamps stærkeste våben. Allerede efter kort tid, er der millioner af partikler i luften, hvis eneste formål er at sprede sig og finde nye steder at sætte sig.

Vi renser luften med anti-allergi HEPA filtre og modkæmpende sprøjtemidler.

Forebyggelse

Forebyggelse er nøglen til at undgå fremtidige problemer med skimmelsvamp. Dette kan indebære forbedring af ventilationen i dit hjem, reparere eventuelle lækager hurtigt, og regelmæssig rengøring af fugtige områder som badeværelser og kældre.

Vi kan identificere områder der har behov for bedre ventilation eller isolering og give dig en vurderingsrapport, til at indhente et tilbud. Vi kan også udføre arbejdet, som entreprenør med bred erfaring. 

Tjek op regelmæssigt

Selv efter en vellykket rensning er det vigtigt at holde øje med området for tegn på tilbagevendende skimmel. Regelmæssige inspektioner kan hjælpe med at fange eventuelle problemer tidligt.

Især hvis årsagen til udbruddet ikke rettes, kan udbrud opstå igen. Især lejligheder og huse med dårlig isolering i væg og vinduer, samt beboelser med dårlig mulighed for ventilation.

Det kan være farligt ikke at lufte ud, især om vinteren oplever vi at der ikke luftes ud, fordi at man ikke ønsker at lukke kold luft ind. Det er en bjørnetjeneste du gør dig og dit hjem. Det koster lidt penge at varme rummene op igen, men det er meget dyrere for dig og dit hjem, hvis du ikke lufter ud.

Klimatjek indendørs

Vi vil anbefale at få et indeklimatjek af hjemmet. På denne måde er der penge at spare i det lange løb.

Vi kommer forbi med udstyr der kan måle kuldeindsivning og kan også måle varmeudsivning på hjemmet, som et del af et energitjek.